Profilryttare – Team EquoIQ

Maria Åkerström

Maria är hoppryttare och har ridit ända sedan hon lärde sig att gå och hon fick sin första ponny när hon var 5 år. Sedan dess har Maria varit i stallet varje dag och hästar och tävling är hennes stora passion i livet. Hon har på ponny vunnit elitserien två gånger och även ridit olika mästerskap i Sverige. Nu har Maria en häst som hon tävlar med i 130 klasser. Maria är väldigt mån om att ge sina hästar de bästa förutsättningarna för att kunna prestera på topp. Hennes häst Gaga är en väldigt modern sporthäst med långa ben och smäcker kropp och har alltid varit svår att hitta passande täcken till. I täcken Gaga har haft tidigare så har hon inte bara blivit begränsad i sin rörlighet utan även fått skav på bogen och tydligt visat med tandagnisslan och bakåtstrukna öron att hon ogillat sina täcken när hon fått dem på sig. Sedan Gaga börjat använda täcken från EquoIQ så har hon helt slutat visa ogillande och tycker det är mycket bättre att man spänner täcket på sidan istället för på bringan. Maria tycker att designen på täckena är väldigt snygg samtidigt som passformen är mycket bra och ger hennes häst stor rörelsefrihet. Det är också viktigt att täcken håller hög kvalitet så dem håller länge och att vi kan bidra till en mindre miljöpåverkan och slippa köpa nya täcken oftare än nödvändigt. Maria anser att EquoIQ:s täcken uppfyller alla krav en hästägare kan ha på ett täcke!

Anna Bredberg

Anna Bredberg är en erfaren ryttare både inom fälttävlan och hoppning. Anna har ridit 4* fälttävlan, tagit YRSM guld och ridit EM 2011. Varit med i svenska landslaget både på ponny och på häst flera år. Tävlat upp till 140 hoppning med flera olika hästar och siktar ännu högre. Anna tycker att EquoIQs täcken är bra för att det ger dem stor rörelsefrihet och att de slipper bogskav. De kan springa fritt i hagen utan att täcket håller emot och tyget håller bra för lek och bus i hagen. Hällorna längs manen på halstäcket är toppen då manarna håller sig friska efter vinterns alla månader med kyla och hon kan knoppa fint inför fälttävlans dressyrprogram.

Jessica Jacobsson

Jessica Jacobsson är tjej som vi har sett med sina nordsvenska brukshästar på bland annat Friends Arena vid Sweden International Horse Show, Falsterbo Horse Show och Eurohorse vid Göteborg Horse Show. De visar upp trick och frihetsdressyr för publiken och hästarna kan trick som ligg, stegra, vinka, puss mm. Jessica tävlar även i dressyr, och med Nitro som en av hästarna heter, har hon startat upp till och med Lätt B:3 med många placeringar och vinster under åren. Deras personbästa är 71,8 %. Tillsammans med Nitro har Jessica fått upp ögonen för dressyren och kände att hon ville träna ännu mer för att utvecklas som ryttare. Så 2019 köpte hon sitt första halvblod, Harlequin Pride. De hann starta till och med Lätt A:3 med vinster och placeringar och ett personbästa på 78 %. Harley gick tragiskt bort pga diafragmabråck hösten 2020 och så småningom söker Jessica efter en ny stjärna att fortsätta sin satsning med. Jessica tycker att EquoIQs täcken är fantastiska, främst på grund av sin passform som erbjuder en stor rörelsefrihet för hästarna. Då Jessicas hästar är av den grövre modellen har hon haft svårt att hitta täcken som sitter bra i bogen på dem, men EquoIQ är mycket ställbara och sitter perfekt på hennes nordsvenskar. Dessutom är täckena slitstarka och håller för all lek ute i hagen.

Malin Malmling

Malin är westernryttare och bor på en gård i Dalarna. Malin har haft egen ponny/häst, tävlat och tränat inom westernridning sedan hon var 5-6 år gammal. Malin har bla startat SM, kvalat in till EM, vunnit agria western cup, distriksmästerskap, KM, highpoint rider mm, mm. Under åren har hon startat horsemanship, pleasure, trail, showmanship, trail att hand, western ridning, ranch ridning och reining. Den sistnämnda, reining är nu den gren som hon satsar helhjärtat på med sin quarterhingst, Qalms Red Hot Chili. Malin köpte Chili som 1åring, och har ridit in och utbildar honom själv. Förra året debuterade de på A-tävling – dvs internationell nivå, på High Chaparral Horse Show. Malins filosofi i hästträningen är god kommunikation, varierad träning, bra samarbete, mjukhet, eftergift och äkta horsemanship, hon säger ”work your horse with love – and he will love to do his work.” Malin vill alltid hästens bästa, och har en helhetssyn, givetvis inkluderar det även utrustningen som hon har höga krav på. Malin säger att hon är supernöjd med EquoIQs täcken och att de är de bästa täcken hon har provat. Chili är väldigt muskulös, och hon har haft svårt att hitta passande täcken som inte blir för trånga i bogen, eller som ens går att knäppa ihop fram. Men EquoIQs täcken med anpassningsbar bogdel, passar Chili perfekt och ger honom en fantastisk rörelsefrihet. I reining klipper man inte manen och Malin vill gärna ha den lång och fin. Därför tycker hon även att EquoIQs halstäcken med lyftande gummiband som motverkar skav på manen är helt suveräna. Hon beskriver även EquoIQs täcken som riktigt snygga, bra material och väldigt slitstarka. Hon vill också hälsa till dig som läser just detta: ”Where focus goes – energy flows, If you can dream it – you can do it”.

Vi kommer framöver ha samarbete med flera profilryttare i olika discipliner på olika nivåer. De kommer snart också att synas på denna sida så snart allt är klart 🙂

PRENUMERERA/FÖLJ OSS
Missa inga nyheter eller erbjudanden.
©2023 EquoIQ - Web & E-commerce by Area81.se